RÄTT ERGONOMI PÅ DIN ARBETSPLATS

Det har visat sig vara väldigt påfrestande och slitsamt för kroppen att sitta i en dålig arbetsposition under en längre tid. Våra kroppar tar mycket större skada av dåliga arbetspositioner än vad man tidigare kunnat tro. Därför är det viktigt att man sitter i en bra arbetsposition under sin arbetsdag, vilket du gör lättast i en ergonomisk kontorsstol från oss. Men hur ska man sitta rätt i en kontorsstol? Nedan hittar du några tips på hur man ska sitta rätt ergonomiskt på arbetsplatsen, kolla in våra kontorsstolar som är ergonomiska.

Inställning av kontorsstol

När det är dags för inställning av en kontorsstol, finns det några saker man bör tänka på för att man ska sitta rätt och i en ergonomisk sittställning:

  1. Låt stolen vara lite bakåtlutad, då kan din kropp vila mot stolen på bästa sätt.
  2. Sitt så långt bak på stolen som möjligt. Det ger ett bra stöd åt nedre ryggen och höften.
  3. Höj stolen till en bra arbetsnivå, där du kan sitta intill ryggstödet med fötterna i golvet.
  4. Flytta närmre skrivbordet. På så sätt får dina underarmar bäst stöd.
  5. Lås inte stolens inställningar. Lossa ”gungan”, så du kan gunga framåt och bakåt.

 

2pp-animation

Ergonomisk sittställning

När din inställning av kontorsstolen är färdig, är det snart dags att börja använda din ergonomiska kontorsstol! Men innan du kan börja, finns det vissa saker som du måste tänka på. Följ våra anvisningar nedan för hur man ska sitta rätt för att kunna upprätthålla en ergonomisk sittställning, och en bra arbetsposition i din ergonomiska kontorsstol:

31654-200

Sitta långt bak på stolens sits

Det gör att din rygg hålls rak, och att du får rätt stöd och avlastning från stolens ryggstöd. Det är viktigt att din stolsdyna inte är utdragen för långt, du måste nå till ryggstödet.

31654-200

Sitt lagom högt

Din kropp ska kunna sitta helt intill ryggstödet och lite bakåtlutad samtidigt som du ska nå ner till golvet. På så sätt skapar du balans i stolen och minskar samtidigt trycket på dina lår.

31654-200

Anpassa bordet efter stolen

Med ett för lågt bord blir det lätt att man hänger framåt över bordet. Axlarna ska inte behöva lyftas för att nå upp till bordet. Byt arbetsposition ofta, men ändra inte stolens inställningar.

31654-200

Rör på dig!

Tänk på att röra på dig med jämna mellanrum. Sträck på dig, rulla på axlarna eller ta en kort bensträckare var 20:e minut för att få igång kroppens blodcirkulation ordentligt igen.

Om oss

Elite-Kontorsmöbler säljer landets mest prisvärda kontorsmöbler på nätet. Hos oss hittar du mängder av olika typer av ergonomiska kontorsstolar, men även andra kontorsmöbler som skrivbord, förvaring och mycket mer till kontoret.

ÖPPETTIDER

Måndag till Fredag
09:00 - 16:00

TELEFON

Kontaka oss

Berätta för oss hur vi kan hjälpa er.

Invalid Email